Hohenau introductie
Vandaag werd de groep in tweeën opgesplitst. De ene helft bezocht in de ochtend een melkveehouderij en kreeg daar een uitgebreide rondleiding en uitleg. De andere groep ging met Jeroen, Jan en Axel op pad voor een tour door het gebied rond Hohenau.
De weg naar de melkveehouderij liep door het heuvelachtige landschap nabij Hohenau. Op een zonnige dag zouden de onverharde wegen hier prachtig zijn geweest, maar met de regen en bliksem van vandaag veranderde de route in een blubberige, gladde uitdaging.
Aangezien we op dag twee al een auto half uit de greppel moesten trekken, besloten we dit keer geen risico te nemen.
In de middag vertrok de andere groep daarom na de lunch naar Encarnación, waar een moderne shoppingmall aan het water werd verkend.
De dag werd afgesloten met een asado aan het water bij de visclub. Door het slechte weer weken we uit naar een grote overdekte ruimte, maar dat deed niets af aan de sfeer.
Het kleine neefje van Jeroen, pas vanuit Frankrijk naar Paraguay gekomen, stond als chef-kok achter de grill. Zijn kookkunsten proefden we duidelijk terug, onder andere in kip die maar liefst drie dagen lang was gemarineerd.
Alsof dat nog niet genoeg was, vierde één van de jongste Project Paraguay-gangers ook nog eens haar verjaardag. Reden genoeg om te zingen en het feest compleet te maken met vuurwerk.
Heb jij interesse om ook mee te gaan op expeditie?
De editie in oktober is helemaal uitverkocht, maar voor november zijn er nog plaatsen beschikbaar.
Ps. Proef de sfeer van de eerste Expeditie hier (link).